12 EYLÜL İLKOKULU TARİHÇESİ

12 EYLÜL İLKOKULU

Kurtuluş Savaşımızda Haymana’da Çaldağ yakınlarına kadar gelen Yunan Ordusu 12 Eylül 1921 tarihinde bozguna uğratılmıştır. Bu tarih Haymana‘nın mahalli kurtuluş günü olduğundan okulumuzda adını bu tarihi günden almıştır. Okulumuz 29.12.1959 yılında eğitim öğretime başlamıştır. 1951 yılında açılan Haymana Ortaokulu ile 1959 yılında açılan 12 Eylül İlkokulu 24.09.1981 yılında birleştirilerek eski Haymana Lisesi ve eski Askerlik Şubesi binasında 12 Eylül Temel Eğitim Okulu adı altında eğitim ve öğretime devam etmiştir. Adı daha sonra İlköğretim Okulu olmuş; hedefleri de bu okulların amaçlarına uygun olarak değiştirilmiş,  Okulumuz 1993 yılından sonra Müfredat Laboratuvar Okulu  ( MLO) olarak kullanılmış, 2004-2005 eğitim öğretim yılından itibaren ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Temel Eğitime Destek Programı ‘nın (TEDP) katkılarıyla gerçekleştirilen yeni öğretim programlarını uygulamıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında İlkokul olarak varlığını devam ettirmektedir. İlkokul olarak devam eden binamızda 15 dersliğimiz vardır. Bunlardan 3 tanesi anasınıfı 1 tanesi destek eğitim odası ve bir tanesi özel eğitim sınıfı olarak kullanılmaktadır. 4+4+4 Eğitim sistemi sonrası 12 Eylül İlköğretim Okulu ortaokul bölümündeki öğrenciler Mangaldağı Ortaokulu ve Şehit Ali Koç İmam-Hatip Ortaokulu’da eğitim öğretimlerine devam etmişlerdir. İdari yönden de ayrılan okulumuz bağımsız bir halde eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzun ısınması merkezi sistem (Kömür) ile sağlanırken 2022 Yılı Birinci Döneminde doğalgazlı sisteme geçilmiştir. Okulumuz İlçemizin merkezinde olup ulaşım kolaylığı bulunmaktadır.

15.08.2023 90